Psykolog i Lystrup eller Egå

Bor du i Lystrup eller Egå og har brug for en psykolog, er der ikke så langt til Risskov, hvor jeg har min klinik. Jeg har min psykolog praksis i på Arresøvej 6 A, hvor jeg har et hyggeligt lokale med handikapvenlige forhold.

På min hjemmeside kan du læse mere om, hvad jeg kan hjælpe dig med.

Videnskabelige studier har vist resultater, der kan få betydning for personer med social angst.

Mange går rundt og bekymrer sig og fyldes jævnligt af angst og uro. Måske kender du det selv?

Nogle anser angst for at være en sygdom, men angsten er faktisk et aspekt ved det at være menneske, som får os til at reagere, hvis der er fare på færde. Når faren er overstået, bør angsten dog forsvinde igen. Det er vigtigt, at angsten ikke får lov til at dominere dit liv og gøre livet meget besværligt for dig.

  • Panikangst kan pludselig opstå ud af det blå – sådan føles det – næsten som et angreb af rædsel – eller en følelse af at være døden nær?
  • Generel angst er en følelse af konstant uro og bekymring for alt muligt – ofte angst og bekymring for sygdom og død – eller angst for at miste sine nærmeste.
  • Måske har du en fobi som højdeskræk eller angst for edderkopper?
  • Måske bliver du anspændt og nervøs, når du er sammen med andre, fordi du føler, at du er anderledes og ikke bryder dig om, at være til i fokus. Dette kaldes social angst.

Nogle mennesker bliver ulykkelige, hvis de ikke føler sig set. Andre mennesker bliver angste, hvis de føler sig set – især hvis de er i fokus. De er bange for at være anderledes og frygter, hvad andre tænker om dem.

Indenfor den nyere forskning har man fundet resultater, der viser, at hvis personer med social angst får følelsen af, at de er usynlige, mindskes deres angst og nervøsitet i sociale situationer.

Vi ved jo med vores fornuft, at personer ikke kan være usynlige; men det giver alligevel mening, at personer med social angst får det bedre, hvis de ved, at de ikke vækker opsigt.

Nogle stræber efter at være anderledes og ønsker at blive set. Andre frygter at vække opsigt og blive betragtet som anderledes, fordi de er bange for at blive afvist.

Du kender det måske: Man overvældes og det hele opleves kaotisk – tankerne kører rundt – men når man får kontrol over sit tankemylder, falder hjerneaktiviteten til ro, og man kan begynde tænke mere nøgternt og klart igen.

Har du svært ved at være i fokus? Ville du ønske, at du var usynlig, så du kunne finde ro og få kontrol over dine tanker og reaktioner?